Азаров чекає від Захарченка та Колобова бланки біопаспортів

Вівторок, 3 вересня 2013, 11:43

Кабмін доручив МВС і Мінфіну подати на затвердження уряду єдині зразки бланків біометричних паспортів до 12 вересня.

Про це йдеться у відповіді директора державного підприємства "Поліграфкомбінат "Україна" Максима Степанова, передають "Українські новини".

Степанов посилається на відповідну постанову Кабміну № 415 від 12 червня.

Зокрема, документом зупинено дію постанови уряду № 185 від 13 березня, якою затверджено зразки бланків документів, що посвідчують особу, підтверджують українське громадянство або спеціальний статус особи, в тому числі і бланки біометричних паспортів.

Директор підкреслює, що станом на кінець серпня нові зразки бланків біометричних паспортів не затверджені, тому поліграфкомбінат "Україна" зможе виготовити прототипи і розрахувати їх вартість тільки після затвердження Кабміном в установленому порядку зразків бланків біометричних паспортів.

Нагадаємо, ДП "Поліграфкомбінат "Україна" збиралося направити перші прототипи біометричних закордонних паспортів в Кабмін до 15-20 серпня.

За словами Степанова, підприємство зробить все можливе, щоб біометричний паспорт був випущений вже до 1 листопада, при цьому зараз співробітники комбінату працюють над дизайном документа і технічними питаннями, щоб до 15-20 серпня подати в Кабмін усі прототипи паспорта.

У червні уряд на засіданні ухвалив рішення про передачу низки державних замовлень консорціуму "ЄДАПС" (Київ) державного комбінату "Україна" .