Samsung готується показати смартфон із зігнутим екраном

Середа, 25 вересня 2013, 10:41

Компанія Samsung планує в жовтні презентувати на ринку смартфон із зігнутим дисплеєм.

Про це повідомило джерело в корейській Samsung Electronics, пише CyberSecurity.ru.

У компанії неофіційно говорять, що викривлений екран мобільного пристрою - це спроба компанії заявити про себе, як про інноваторів, що першими у світі впроваджують новітні розробки.

Джерела кажуть, що раніше були розроблені вигнуті дисплеї для телевізорів, однак менеджмент компанії прийняв рішення про те, що ринок смартфонів - це зараз більш гарячий напрямок і зосередитися треба в першу чергу на ньому.

Самі по собі вигнуті екрани як такі поки знаходяться на різній стадії. Розробники дисплеїв подібного типу кажуть, що вигнуті екрани - це рішення для пристроїв нестандартного дизайну і виду.

Крім того, вони відкривають шлях до більш широкого впровадження так званої переносної електроніки, причому не тільки в аспекті інтернет-окулярів або інтернет-годинника, а й електронних систем, що вбудовуються в одяг.

Неофіційно в Samsung говорять, що вигнуті дисплеї - це вкрай перспективний напрямок і в майбутньому більшість смартфонів компанії будуть працювати саме з дисплеями такого типу.

Інсайдери говорять, що перший пристрій із зігнутим екраном, швидше за все, буде мати обмежений тираж і поширюватиметься тільки в Південній Кореї. Також вони відзначають, що поки технологія вигнутих екранів ще не відпрацьована і масове виробництво досить дорого, тому й кінцеві пристрої теж, швидше за все, будуть недешевими.

З технічної точки зору перевага вигнутих дисплеїв полягає в тому, що вони можуть бути тонкими як аркуш паперу, а також можуть бути стійкими до деформації і теплового впливу.