Клименко пообіцяв обговорити обов'язкове декларування доходів

Середа, 18 вересня 2013, 15:03

Законопроект про загальнообов'язкове декларування доходів громадян буде винесено на обговорення найближчим часом.

Про це журналістам повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, передає "УНІАН".

"Ми плануємо винести його (на обговорення) найближчим часом", - сказав Клименко.

Він зазначив, що робота над документом практично вже завершена, і документ буде максимально враховувати інтереси платників податків.

"Ми не поспішаємо, тому що ми не ставимо за мету швидко підготувати законопроект. Дуже багато питань ми сьогодні відпрацьовуємо для того, щоб не було ніяких незручностей для платників податків. У першу чергу ми ставимо питання про автоматизацію баз даних", - уточнив міністр.

Нагадаємо, про готовність до запровадження загального декларування доходів Державна податкова служба, яка увійшла до складу Міністерства доходів і зборів, заявляла ще в жовтні 2012 року. Разом з тим, міністр доходів і зборів Клименко звертав увагу, що практика загального декларування доходів може бути введена в 2014 році, коли профільні служби досконально вивчать кращий світовий досвід у цій сфері.

У січні 2013 року він заявив, що це питання буде обговорюватися з залученням експертів і громадськості, незважаючи на те, що сама по собі ця ініціатива є сучасною і відповідає загальноєвропейським тенденціям.