Український мільярдер хоче купити станцію метро в Лондоні

Вівторок, 17 вересня 2013, 18:14

Український мільярдер посперечався з іноземними багатіями за бункер у центрі Лондона.

Про це у вівторок пише Russia Today.

Станція лондонського метро Brompton Road, яка давно вже не використовується, стала бажаним об'єктом для придбання. Уряд ухвалив рішення продати всі пов'язані з нею приміщення в рамках політики скорочення витрат.

Площі продаються за 100 млн. фунтів стерлінгів. Станція займає площу більше 2,5 тисяч кв м, вона розташована недалеко від знаменитого фешенебельного супермаркету Harrods.

Зараз на покупку цієї вигідної для вкладень будівлі в центрі британської столиці претендує катарська королівська сім'я, у володінні якої уже знаходиться будівля колишнього посольства США в районі Mayfair і олімпійське село, побудоване до Ігор 2012 року.

Ще одним потенційним покупцем є анонімний український мільярдер. The Independent повідомляє, що українець може переробити приміщення під шикарний маєток.

Є і ще один претендент, який хотів би залишити будівлю відкритою для публіки. Це лондонський підприємець, який планує переробити один поверх під бар та оранжерею, а інші приміщення зробити доступними для екскурсій.

З часів Другої світової війни будівля належить міністерству оборони Великобританії. Вона була придбана державою в 1938 році за 22 тисячі фунтів стерлінгів. Тоді вона була штаб-квартирою першої протиповітряної дивізії.