"Екс-нафтогазівцю" дали 25 мільйонів на газифікацію сіл

П'ятниця, 9 серпня 2013, 10:10

ПАТ "Чернігівгазбуд" уклало низку угод з сільрадами Чернігівської області на будівництво газопроводів загальною вартістю 25,38 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вовчківська сільська рада Козелецького району заплатить фірмі 13,75 млн гривень за підвідний газопровід високого тиску до сіл Вовчок та Підлісне.

Від Стависької сільради цього ж району фірма отримає за підвідний газопровід до села Стависького ще 6,31 млн гривень.

Решту 5,32 млн гривень віддасть фірмі Оленівська сільська рада Борзнянського району, яка через два тендери замовила три черги будівельних робіт по газопроводу в село Оленівка.

Згідно із даними SMIDA, основним власником фірми "Чернігівгазбуд" є директор компанії - Володимир Моцьор (68% акцій), в минулому депутат Козелецької райради (2006-2010 роки) і директор Чернігівської філії ДП "Нафтогазмережі" НАК "Нафтогаз України" (2009-2010 роки).

Згідно із даними "ВДЗ" за останні 5 років фірма почала вигравати тендери влітку 2011 року і за ці два роки отримала держзамовлень на 31,09 млн гривень.

На обох тендерах у Козелецькому районі єдиним допущеним до участі конкурентом було ПАТ "Будівельно-монтажне управління по газифікації".

Згідно із даними SMIDA, основним акціонером фірми "БМУ по газифікації" є ТОВ "Інвестиційно-будівельна компанія "Поділля" екс-голови Хмельницької облради Анатолія Овчарука та Олександра Зайця, депутата Кам’янець-Подільської міської ради від "Фронту змін".

Натомість на обох тендерах Борзнянського району єдиним допущеним конкурентом стало ПП "ВТ Кіровоград-Трансгазбуд".

З 2005 року власницею фірми є Галина Черняк, однак заснував її в 2003 році Василь Вінницький, депутат Кіровоградської облради від Партії регіонів, голова постійної комісії з питань реформування ЖКГ, архітектури, будівництва й містобудування.

У попередньому скликанні він був депутатом Блоку Юлії Тимошенко. Згідно із даними "ВДЗ", за останні 5 років "Кіровоград-Трансгазбуд" виграв тендерів на 64,53 млн гривень, практично усі в Кіровоградській області.