Квартальний прибуток UniCredit трохи перевищив прогнози

Вівторок, 6 серпня 2013, 20:34

Чистий прибуток UniCredit в ІІ кварталі 2013 року досяг 361 мільйона євро (478 млн доларів), трохи перевищивши середній прогноз аналітиків в 349 мільйонів євро.

Цим результатам сприяли отримання 254 мільйонів євро завдяки зворотній покупці облігацій і скорочення витрат, передає Reuters.

Штат UniCredit скоротився на 4,7 тис чоловік за звітний період, головним чином за рахунок продажу бізнесу в Казахстані.

Найбільший італійський банк за розміром активів повідомив, що бачить перші ознаки поліпшення кредитної ситуації в країні, незважаючи на те, що йому довелося виділити більше грошей на покриття збитків від "поганих" кредитів через тривалу рецесію.

Резерви банку на втрати за кредитами зросли за ІІ квартал до 1,7 мільярда євро, що на 35% вище, ніж у перші три місяці 2013 року.

Виконавчий директор Федеріко Гіццоні сказав, що чистий приплив поганих кредитів в Італії сповільнився вже третій квартал поспіль.

"Незважаючи на негативне зростання в Італії, UniCredit бачить перші ознаки зміни тенденції", - йдеться в заяві Гіццоні.

Банк повідомив, що його коефіцієнт капіталу першого рівня, головний показник фінансової сили, зріс до 9,72% до кінця червня, після продажу турецької страхової компанії Yapi Kredi, з 9,46% на кінець березня.

Крім того, банк виплатив 2 мільярди євро з 26,1 мільярда євро дешевих коштів, отриманих ним від Європейського центробанку на піку боргової кризи єврозони.