Росспоживнагляд: більше 90% продукції Roshen не відповідає нормам

Вівторок, 6 серпня 2013, 10:51

Більше 90% досліджених зразків кондитерських виробів, вироблених на фабриках корпорації Roshen, не відповідали нормативним вимогам.

Про це йдеться у повідомленні Росспоживнагляду.

"Основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчову цінність продукції, що вказана на етикетці)", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що за порушення зазначених вимог статтями 14.7, 14.8, 14.15, 14.43 кодексу РФ про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність.

"Контроль за якістю та безпекою кондитерських виробів, вироблених на фабриках корпорації Roshen, триває. У першу чергу звертає на себе увагу невиконання українською стороною домовленостей з гармонізації національних систем контролю за якістю та безпекою харчових продуктів, досягнутих в 2012 році при виникненні ідентичних проблем по інших сегментах харчової продукції", - підсумували у Росспоживнагляді.

Як відомо, Росія заборонила ввіз усіх цукерок компанії Roshen. Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українські цукерки не відповідають стандартам якості.