Китай звинуватив Johnson & Johnson в порушенні закону

Неділя, 4 серпня 2013, 12:35

Один з гігантів в галузі охорони здоров'я - компанія Johnson & Johnson - звинувачена китайською владою в порушенні місцевого законодавства.

Згідно із постановою шанхайського суду, американська компанія повинна виплатити місцевому дистриб'ютору 85 тис доларів за порушення антимонопольного законодавства, передають "Вести экономика".

Двом дочірнім компаніям були висунуті звинувачення у встановленні мінімальної ціни продажу хірургічних інструментів.

Китайська влада встановила більш ретельний контроль над діяльністю транснаціональних корпорацій.

За останній місяць дві іноземні компанії, що поставляють на китайський ринок молоко, оголосили про зниження цін, після того як уряд заявив про початок розслідування, пов'язаного з можливим встановленням цін.

Чотири китайських керівники фармацевтичного гіганта GlaxoSmithKline також були затримані за звинуваченням у дачі хабарів.

Китайська влада все уважніше відстежує коливання споживчих цін, у міру того як зростає прожитковий мінімум.

Деякі бізнес-аналітики кажуть, що іноземні компанії стають мішенню для місцевої влади для того, щоб збільшилася ринкова частка їх китайських конкурентів.

Шанхайський суд скасував рішення суду нижчої інстанції, який виправдав дочірні компанії Johnson & Johnson. Суддя заявив, що дане рішення продиктоване необхідністю захисту споживачів і громадських інтересів.