У Присяжнюка посилять вимоги до покупців сільгоспземель

П'ятниця, 30 серпня 2013, 13:47

Мінагропрод пропонує надати право купівлі земель сільгосппризначення тільки її громадянам, державі, Земельному банку, а також територіальним громадам.

Про це повідомляє прес -служба Мінагропроду.

Як повідомляється, таке рішення погодили вчора під час наради щодо законопроекту "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Івана Бісюка.

"Ми створили робочу групу з підготовки законопроекту "Про обіг земель сільськогосподарського призначення", а також запросили до обговорення представників Мінекономрозвитку, Мінфіну, Держземагентства, АМКУ, НААНУ, Федерації роботодавців, профільних громадських організацій, народних депутатів. Зараз ми отримали від них зауваження, і після їх обговорення законопроект буде доопрацьований і у разі зняття розбіжностей - направлений на розгляд Кабміну", - зазначив Бісюк.

У ході погоджувальної наради її учасники обговорили низку принципових питань щодо цього законопроекту. Так, покупцями сільгоспземель пропонується зробити тільки держава, територіальні громади, Державний земельний банк і громадян. До них буде висунуто жорсткі умови, а продаж і купівля земельної ділянки проходитимуть публічно.

Крім того, граничний розмір землі, яка буде знаходитися в приватній власності, не може перевищувати 100 гектарів. Що стосується оренди, то в законопроекті пропонується установка регулювання її граничних розмірів відповідно до антимонопольного законодавства. Мінімальний термін оренди пропонується встановити на рівні 15 років.