Харківських депутатів забезпечать планшетами

Четвер, 29 серпня 2013, 13:04

Харківська обласна рада закупить планшети для роботи депутатів .

За внесення відповідних змін до програми "Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки" проголосувало 103 депутати, проти - 0, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проект Харківської обласної ради "Відкритий доступ до свого депутата" визнано переможцем у категорії проектів (програм) органів місцевого самоврядування міст з населенням понад 1 млн жителів. Проект передбачає придбання планшетів для депутатів облради. Фінансування з державного бюджету в 2014 році має становити 225 тис гривень. Стільки ж коштів необхідно виділити з обласного бюджету" , - йдеться в пояснювальній записці до проекту рішення.

У ній також наголошується , що впровадження проекту дозволить створити умови для підвищення оперативності роботи депутатського корпусу обласної ради, забезпечення більш тісної взаємодії депутатів з громадами, скоротити витрати на підготовку матеріалів для організації і проведення сесій обласної ради.

За словами глави Харківської облради Сергія Чернова, окупність проекту становить 2,5 роки.

"На розмноження проектів рішень на засідання постійних комісій та на пленарне засідання витрачається залежно від кількості питань 10-12 тис гривень, за рік - 80-100 тис гривень, за каденцію - півмільйона. З обласного бюджету на реалізацію буде витрачено 225 тис гривень, тобто окупність - 2,5 року " , - сказав Чернов, звертаючись до депутатів.

Як повідомлялося , восени минулого року Харківська міськрада відмовився від паперового документообігу і забезпечив своїх депутатів планшетами.

За інформацією офіційного загальнодержавного порталу "Державні закупівлі" , тендер на постачання 105 iPad'ов другого покоління і мережевого устаткування виграло ПрАТ "Інформаційні Комп'ютерні Системи" . Загальна вартість договору - 1,212 млн гривень (з урахуванням ПДВ).