У Клименка похвастали, як можуть "вибивати" зарплатні борги

Середа, 28 серпня 2013, 18:18

За сім місяців поточного року наймані працівники отримали 804,7 млн. грн. заборгованої зарплати, а бюджет - 171,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

Таких результатів вдалося досягти під час заслуховувань керівників підприємств-боржників на засіданнях спеціальних комісій за участі працівників Міндоходів та органів місцевої влади, наголошують у відомстві.

В повідомленні зазначається, що членам комісій вдалося переконати понад 47,8 тис. cуб'єктів господарювання підвищити зарплату своїм працівникам. Внаслідок цього бюджет отримав додаткових 85,5 млн. гривень.

Найбільша кількість таких підприємств, що підвищили рівень заробітної плати обліковуються в Луганській, Київській областях та у місті Києві. 

У міністерстві відзначають, що з початку 2013 року органами Міндоходів при перевірці суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства було виявлено у 93% до перевірених.

"До речі, багато платників податків саме через низький рівень заробітної плати не можуть претендувати на автоматичне відшкодування податку на додану вартість. Відповідно до критеріїв для ПДВ-автомату, середня зарплата має перевищувати мінімальний рівень не менш ніж у 2,5 раза. Однак для платників цей пункт неподоланний", - підкреслює прес-служба.

За даними Міндоходів, лише за результатами опрацювання декларацій за червень 2013 року цьому критерію не відповідали майже 1,4 тис. платників з 1,8 тис., які подали заявки на відшкодування.