Банківський партнер Ахметова отримав 8 мільйонів на Палац культури

Середа, 28 серпня 2013, 09:57

Управління капітального будівництва Донецької міськради за результатами тендеру уклало угоду з "Трест Донецькметалургбуд" на реконструкцію будинку Палацу культури.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 7,69 млн гривень.

Як пише видання, реконструкція передбачає оздоблення приміщень по  цокольному і з першого по четвертий поверхи,  заміну та відновлення підлог, улаштування побутової каналізації, водопостачання, сигналізації, опалення, вентиляції, тощо. Деталі робіт невідомі, оскільки техзавдання надавалося учасникам окремо.

Реконструкцію повинні завершити до кінця червня 2014 року.

Директором фірми "Трест Донецькметалургбуд" є Олександр Верещагін, депутат Ленінської районної ради у місті Донецьку ради (Партія регіонів).

З 2005 року Олександр Верещагін був відомий як один із співзасновників ЗАТ "Донгорбанк" з групи СКМ. Окрім нього до складу засновників до реструктуризації банку входили Рінат Ахметов і дружина Лілія, брат Ігор, мати Некія Насредіновна, а також Марианна Борисівна Колеснікова та інші.

Починаючи з 2009 року безпосередньо "Трест Донецькметалургбуд" (без врахування дочірніх та афілійованих структур) отримав виграв тендерів на загальну суму 149,51 млн гривень.