Новинський оформлює контроль над "Смарт Холдингом" через Кіпр. Оновлено

Вівторок, 27 серпня 2013, 11:55

Сербське антимонопольне відомство дозволило кіпрській компанії Komisiano investments Ltd. придбати 75% акцій "Смарт-Холдингу", підконтрольного українському бізнесменові Вадиму Новинському.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті антимонопольного відомства Сербії, повідомляє агентство УНІАН.

Згідно з даними Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, на сьогоднішній день 75,1% акцій "Смарт-Холдингу" належать Optimabest management (Великобританія), а 24,9% акцій знаходяться у кіпрської компанії Adeona holdings.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", згідно з повідомленням, оприлюдненим на сайті Лондонської фондової біржі наприкінці 2010 року, власником Smart Holding Group на той момент була компанія Energees Investments бізнесменів Вадима Новинського та Андрія Клямко.

Як відомо, наприкінці липня 2013 бізнесмен Вадим Новинський склав з себе повноваження голови наглядової ради "Смарт-Холдингу" у зв'язку з обранням його народним депутатом України по одному з мажоритарних округів у Севастополі.

"Смарт-Холдинг" - одна з найбільших інвестиційних груп України. До неї входять підприємства гірничо-металургійного і нафтогазового комплексів, суднобудування, нерухомість і сільське господарство. Інвестиційна діяльність компанії реалізується також в країнах СНД і Східної Європи.