Українські крабові палички теж скаржаться на блокаду Росії

Вівторок, 20 серпня 2013, 18:03

Найбільший український виробник продукції з сурімі ТОВ "Аквафрост", який реалізує продукцію під торговою маркою "Водный мир", не може потрапити на ринок Російської Федерації з березня 2013 через проблеми з митницею.

Про це "Інтерфакс-Україна" заявив директор ТОВ з продажу Едуард Корзун.

"Заборону на ввезення продукції, виробленої "Аквафрост" було накладено з боку РФ ще в березні 2013 року. Аргументація все та ж - невідповідність якимсь незрозумілим параметрам. Через цю заборону були зірвані всі контракти, за якими ми постачали продукцію до РФ. До поточного моменту всі наші звернення в різні органи про можливість відновлення поставок не мали результату", - сказав він.

При цьому, за його словами, виробники країн Митного союзу мають можливості ввозити аналогічну продукцію на територію України, причому, не оплачуючи мито.

"На нашу думку, заборона на постачання продукції до РФ викликана бажанням захистити своїх виробників від конкуренції, а відсутність реакції нашої влади на ці кроки - позицією страуса і повною байдужістю до українських виробників, які в умовах економічної нестабільності в Україні, змушені працювати на забезпечення фіскальних органів без можливості розвитку", - заявив Корзун.

Разом з тим, в компанії не змогли повідомити, яка частка експорту їх продукції до РФ і які обсяги в грошовому еквіваленті.

"Аквафрост" - один з найбільших виробників крабових паличок та інших продуктів з сурімі (фарш з філе певних видів риби) в країнах СНД.

Продукція ТМ "Водный мир" (крабові палички, рибні пресерви та ікра, морські коктейлі) експортуються до США, РФ, Казахстан, Білорусь і Молдову.

У 2012 році компанія розраховувала збільшити свій дохід на чверть за рахунок виходу на ринок Росії - до 424 млн грн.