Міндоходів стягнуло 217 мільйонів "донарахованих" податків

Субота, 17 серпня 2013, 15:05

Більше 93% суб’єктів господарювання, перевірених Міндоходів, допускають порушення трудового законодавства по відношенню до своїх працівників.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, найпоширенішими порушеннями тривалий час залишаються "тіньові" зарплати та нелегальне використання праці співробітників.

За результатами перевірок порушникам донараховано 217 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.

У Міндоходів підкреслили, що несумлінні роботодавці найбільшої шкоди завдають, в першу чергу, самим працівникам, адже неналежне оформлення трудових відносин позбавляє людей можливості захисту своїх прав та не дає змоги напрацювати стаж, необхідний в майбутньому для призначення пенсійних виплат.

Під час перевірок було виявлено понад 49 тисяч найманців, які працювали без укладання трудових відносин з роботодавцями. Вони сплатили до бюджету 8,8 мільйона гривень податку.

Крім того, як зазначається, додаткових 10 мільйонів гривень надійшло до бюджету і від громадян, які працювали самостійно без дозвільних документів.

"Після співбесід з фахівцями Міндоходів за 7 місяців поточного року понад 25 тисяч таких осіб офіційно зареєструвалися підприємцями та сплатили належну суму податку", - зазначають в міністерстві.

Загалом за 7 місяців 2013 року до бюджету надійшло 40,6 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб.

За даними міністерства, це на 2,7 мільярда гривень перевищує показник відповідного періоду минулого року.