У Мінфіні кажуть, що бюджет отримав від продажу облігацій понад 33 мільярди

П'ятниця, 16 серпня 2013, 18:47

З початку року від продажу ОВДП до держбюджету надійшло близько 33 млрд гривень, від облігацій, номінованих в іноземній валюті - близько 3,5 млрд гривень.

Про це повідомили в Міністерстві фінансів у відповідь на інформаційний запит "Укрінформу".

"Станом на 07.08.2013 року в результаті проведених розміщень було реалізовано 33 310 263 шт. облігацій внутрішньої державної позики зі строком обігу від 3 місяців до 7 років, від продажу яких до бюджету надійшло близько 33,4 млрд гривень, облігацій внутрішньої державної позики, номінованих в іноземній валюті, зі строком обігу від 1,4 року до 5 років, було реалізовано у кількості 3 545 975 шт., від продажу яких до бюджету надійшло близько 3,5 млрд дол. США", - зазначили у Мінфіні.

Там додали, що випуск облігацій відбувається з урахуванням графіку платежів з обслуговування та погашення держборгу на майбутні періоди з метою недопущення пікових навантажень на бюджет.

"Міністерство фінансів здійснює розміщення державних цінних паперів на ринкових засадах. Відсоткові ставки за державними цінними паперами відповідають фактичному попиту та пропозиції на первинному та вторинному ринках, що забезпечує ефективне ціноутворення", - поінформували у міністерстві.