Київ купить 50 нових вагонів для метро і модернізує старі

Понеділок, 12 серпня 2013, 19:13

Київ придбає 50 вагонів для метрополітену на загальну суму майже 39,6 млн євро за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк, передає УНІАН.

"Розвиток метрополітену - це пріоритет номер один у Києві. Мова йде як про будівництво нових станцій та ліній, так і про модернізацію рухомого складу, а також оновлення парку вагонів метро. Проекти, які зараз реалізує місто, а їх досить багато (це і будівництво станції метро "Теремки", і закупівля нових поїздів), під особистим контролем голови КМДА Олександра Попова" , - зазначив Костюк під час презентації вагонів, придбаних за рахунок коштів ЄБРР у ​​ЗАТ "Вагонмаш" (Росія).

За його словами, в даний час 5 вагонів вже введені в експлуатацію, ще 5 "перебувають у стадії налаштування". Заступник голови КМДА також зазначив, що нові вагони надзвичайно економні, при розгоні вони споживають на 30%-40% електроенергії менше.

"Нові вагони Київського метрополітену виготовлені спеціально для Києва і відповідають сучасним вимогам енергозбереження", - підкреслив Костюк.

Як відомо, стратегія розвитку Києва до 2025 року передбачає кардинальне поліпшення ситуації з доступністю громадського транспорту в Голосіївському та Деснянському районах Києва.