Китай почав антикорупційну кампанію проти французьких фармацевтів

Понеділок, 12 серпня 2013, 17:11

Китай продовжує антикорупційну кампанію проти західних фармацевтичних корпорацій.

Через кілька тижнів після початку розглядів щодо британської GlaxoSmithKline новим об'єктом пильної уваги з боку китайської влади стала французька Sanofi, яка підозрюється у підкупі близько 500 місцевих лікарів, пише "Інтерфакс-Україна".

Приводом для її перевірки послужила заява однієї з місцевих газет, The 21st Century Business Herald, про те, що в її редакції надійшли відомості про хабарі, які давали лікарям співробітники місцевого підрозділу Sanofi.

Компанію звинувачують у підкупі більше 500 лікарів з 79 лікарень у кількох містах, включаючи Пекін і Шанхай. За словами джерела видання, в 2007 році корпорація витратила близько 277 тис доларів на те, щоб лікарі якомога частіше виписували саме її препарати.

Сама компанія поки відмовляється від коментарів, додавши, що "зараз коментувати події, які могли відбутися в 2007 році, було б занадто необачно".

При цьому представники компанії відзначили, що раніше офіційні особи вже приходили в один з офісів Sanofi, проте причини тієї інспекції залишилися неназваними.