У Лагуна вважають неправомірним арешт активів банку

П'ятниця, 5 липня 2013, 15:36

Кредитпромбанк подасть апеляцію на рішення Господарського суду Києва про накладення арешту на частину майна банку відразу після отримання відповідного рішення суду.

Про це повідомили в прес-службі банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Накладення арешту Господарським судом Києва на частину активів Кредитпромбанку в сумі близько 217 млн ​​гривень є проміжним результатом судового спору між банком і його клієнтом - українською компанією - і прийнято в забезпечення позовних вимог позивача. Як тільки банк отримає рішення суду про арешт офіційним шляхом, таке рішення буде оскаржене в установленому законом порядку", - сказав представник прес-служби.

Як відомо, господарський суд Києва 25 червня 2013 відкрив провадження за позовом Кредитпромбанку до ТОВ "Компанія з управління активами "Практика" про визнання недійсними договорів банківського вкладу: позовні вимоги відносяться до періоду, коли власниками банку були Kalouma Holdings Limitel, Fintest Holding Limited і Homertron Trading Limited .

Госпсуд Києва 1 липня відкрив провадження за позовом ТОВ "Компанія з управління активами "Практика" до Кредитпромбанку про розірвання договорів банківського вкладу до закінчення терміну.

У прес-службі також підкреслили, що банк повністю виконує зобов'язання перед клієнтами і має достатньо коштів на рахунках для здійснення поточних розрахунків.

Кредитпромбанк заснований в 1997 році. Його найбільшими акціонерами на 1 січня 2013 були Kalouma Holdings Limitel (47,783%), Fintest Holding Limited (28,717%) і Homertron Trading Limited (23,5%), тоді як його єдиним акціонером на 1 квітня 2013 став основний акціонер Дельта банку Микола Лагун, який завершив угоду з купівлі кредитно-фінансової установи в березні 2013 року.