"Українську біржу" і ПФТС оцінили в 22 мільйони доларів

П'ятниця, 5 липня 2013, 10:03

Акціонери "Української біржі" і ПФТС намагаються прискорити процес їх консолідації.

Не дочекавшись визначення аудитором ринкової вартості майданчиків, акціонери бірж вже не тільки оцінили майданчики в 22 млн доларів, а й підготували плани щодо створення біржового холдингу до кінця 2013 року, пише "Комерсант-Україна".

"Український біржовий холдинг" (УБХ), 100% якого належить Московській біржі, повинен до 31 грудня 2013 року встановити контроль над ПФТС і "Українською біржею" (УБ).

Це випливає з проекту меморандуму акціонерів ПФТС та УБ про консолідацію біржової інфраструктури.

Саме до цієї дати акціонери двох бірж повинні обміняти належні їм акції на акції нової емісії УБХ. Перед цим холдинг, організований як ТОВ, повинен перереєструватися у ПАТ.

Згідно із проектом меморандуму, документ набуде чинності, якщо до 30 липня 2013 року його підпишуть міноритарії, що сумарно володіють не менше 20% ПФТС і 27% УБ.

Московська біржа володіє в капіталі бірж 50% +1 акцією і 43% відповідно.

"За наявності 70% голосів, що підтримують об'єднання, думку інших акціонерів, таких як я, можна не питати", - пояснив власник 3% ПФТС Олександр Скляров.

Номінальна ціна акції УБХ становитиме 100 гривень. При цьому одна акція ПФТС оцінена в 32 акції УБХ (тобто в 3,2 тис гривень), а акція УБ оцінена в 29 акцій УБХ (2,9 тис гривень).