Рада внесла зміни в Податковий кодекс стосовно векселів

Четвер, 4 липня 2013, 17:10

Депутати внесли зміни до Податкового кодексу щодо вдосконалення процедури стосовно фінансових векселів.

За проект закону №2847 в другому читанні та в цілому проголосувало 248 депутатів.

"Передбачається, що фінансові векселі використовуватимуться під час оформлення заборгованості, зокрема бюджетної, включаючи і оформлення платежів з відшкодування податку на додану вартість", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

У текст законопроекту до другого читання сказано, що сума податку на додану вартість, яка підлягає відшкодуванню з бюджету шляхом видачі фінансових казначейських векселів поділяється на рівні частини, на кожну з яких видається окремий фінансовий казначейський вексель із строком платежу один, два, три, чотири та п’ять років.

"Видача фінансового казначейського векселя прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунку на рахунок платника податку", - йдеться у документі.

Як повідомлялося, 4 липня 2013 року Верховна рада проголосувала за основу та в цілому за проект закону щодо оформлення боргів у 2013 році фінансовими казначейськими векселями.

Векселі планується випускати на строк до п'яти років, але погасити їх можна буде раніше - в рахунок оплати податкових зобов'язань.