У Порошенка кажуть, що не отримували офіційного повідомлення про заборону

Понеділок, 29 липня 2013, 11:08

Корпорація Roshen, один із найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, поки що не отримала офіційного повідомлення Російської санітарної служби про заборону постачань її продукції до РФ.

Про це повідомили в прес-службі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Офіційних документів, які підтверджували б заяву керівника Росспоживнагляду, ми поки що не отримували", - повідомили у прес-службі.

Як заявив у понеділок керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, Російська санітарна служба ввела заборону на постачання до Росії продукції кондитерської корпорації Roshen.

"Надано вказівки митним органам про заборону ввезення на територію нашої країни кондитерських виробів компанії "Рошен", - повідомив він.

Корпорація Roshen, один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл. ), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукції сягає 410 тис тонн на рік.