У Каськіва кажуть, що кільцеву дорогу збудують за приватні кошти

Субота, 27 липня 2013, 14:08

Нацпроект "Повітряний експрес - залізничне пасажирське сполучення м. Київ - аеропорт "Бориспіль" і проект "Будівництво автодороги навколо м. Києва" на концесійних умовах - не пов’язані між собою.

Про це повідомили в Держінвестпроекті.

У відомстві зазначили, що проекти здійснюються однією юридичною особою - ДП "Дирекція з будівництва і управління нацпроектом "Повітряний експрес" та іншими інфраструктурними об`єктами Київського регіону.

"Зауважимо, що реалізація цих проектів здійснюється за окремими процедурами та має різну організаційно-фінансову модель. Будівництво кільцевої дороги, згідно із рішенням Кабміну, затвердженого 17 липня 2013 року, буде здійснюватися на умовах концесії та за приватні кошти, в той час коли будівництво "Повітряного експресу" вже реалізується за рахунок кредиту Ексімбанку Китаю", - повідомили у Держінвестпроекті.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами просить уряд виділити кошти на розробку повноцінного ТЕО нової автодороги, яку у відомстві називають складовою частиною нацпроекту "Повітряний експрес".