Банки єврозони посилили умови кредитування

Середа, 24 липня 2013, 18:51

Фінансові умови для банків єврозони покращилися в другому кварталі 2013 року, але незважаючи на це вони посилили стандарти кредитування для корпоративних кредитів і заставних.

У новому щоквартальному огляді банківського кредитування Європейський центробанк повідомив, що лише невелика кількість банків планує знову посилити правила кредитування в липні-вересні 2013 року, пише Reuters.

"Ризики, пов'язані з позичальниками, і макроекономічна невизначеність були основними чинниками, що стримували кредитну політику", - вказав банк в заяві, маючи на увазі другий квартал.

Посиливши умови корпоративних кредитів і заставних, банки в той же час пом'якшили стандарти споживчих кредитів уперше з 2007 року.

ЄЦБ повідомив, що 7% з усіх банків єврозони, які взяли участь у дослідженні, посилили критерії кредитування для компаній у другому кварталі, стільки ж, скільки і в першому.

Це відбулося незважаючи на те, що банки, яким доводиться відповідати більш суворим капітальним вимогам згідно із новими правилами, повідомили, що доступ до фінансування став легше.

"У другому кварталі 2013 року банки відзвітували про подальше поліпшення в області всіх категорій фінансування, хоча воно було не настільки істотним, як у попередньому дослідженні", - зазначив ЄЦБ.