Росіяни почали скуповувати нерухомість в ПАР

Середа, 24 липня 2013, 17:57

Один з найбільших міст ПАР стає все більш привабливим для покупців нерухомості з Росії завдяки місцевому способу життя, красивим пейзажам і південноафриканському ренду, який значно знижує вартість елітних будинків.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

"Приблизно одна третина інвесторів у висококласну власність в таких виняткових областях, як Кліфтон, Кемпс-Бей (у Кейптауні) і Лландідно - з Великобританії, Німеччини і все частіше з Росії", - зазначає Лью Джефф, голова Sotheby's International Realty, що займається елітною нерухомістю в ПАР.

"Ми продали визначне місце, замок Ліхтенштейн у Хаут-Бей (Кейптаун), російському підприємцю за 23 млн рендів (2,3 млн доларів)", - говорить Джефф, додаючи, що інший росіянин пропонував вкласти 250 млн рендів (25 млн доларів) у дуже дорогу нерухомість в Кемпс-Бей.

Однак угода не відбулася, тому що продавець в той момент хотів продати об'єкт за 300 млн рендів. Джефф частково пояснює зростання інтересу девальвацією ренда.

Російський офіс Sotheby`s також зауважив зростаючий інтерес до Кейптауна. Надія Кот з Sotheby's International Realty Moscow зазначає: "Ми активно пропонуємо південноафриканські об'єкти нерухомості нашим клієнтам, і Кейптаун задовольняє всім вимогам наших клієнтів з точки зору і клімату, і способу життя, і гарної природи, але вилучення вигоди також має значення. Нинішня слабкість ренда, безумовно, привертає увагу Москви".