Електронний залізничний квиток став фіскальним документом

Вівторок, 23 липня 2013, 15:28

Електронний залізничний квиток в Україні з 23 липня набув статусу розрахункового документа - фіскального чека.

Про це повідомив заступник голови "Укрзалізниці" Павло Чекалов, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, таке рішення закріплене спільним наказом Мінінфраструктури та Міндоходів "Про затвердження порядку оформлення розрахункових і звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті", який набрав чинності з 9 липня 2013 року.

Чекалов зазначив, що відтепер пасажири потягів "Інтерсіті +" і поїзда № 38 Київ - Донецьк (на них введена дослідна експлуатація електронних квитків) не отримуватимуть квитки, роздруковані на бланках суворої звітності, оскільки електронні посадочні документи набули статусу розрахункового документа.

Він повідомив, що електронні квитки вводяться поступово в кілька етапів. Кількість потягів, на які буде поширена зазначена технологія, буде збільшуватися.

Заступник глави "Укрзалізниці" також зазначив, що з 23 липня розпочався етап, в ході якого електронний посадковий документ став повноцінним електронним квитком.

Вже з 3 серпня електронні квитки почнуть продаватися в касах з позначенням QR-коду.

Крім того, з 3 серпня продаж електронних квитків буде запроваджений на електропоїздах виробництва компаній Skoda на маршрутах Харків - Сімферополь - Харків, Донецьк - Сімферополь - Донецьк.

З середини вересня до початку грудня 2013 електронні квитки будуть запроваджені на шість поїздів внутрішнього сполучення: № 12 Київ - Сімферополь, № 38 Київ - Донецьк, № 64 Київ - Харків, № 80 Київ - Дніпропетровськ, № 91 Київ - Львів, № 105 Київ - Одеса.

За словами Чекалова, до кінця 2013 року електронні квитки будуть введені на всі поїзди внутрішнього сполучення (близько 120 пар поїздів).