Bank of Cyprus буде розділений на два банки

Неділя, 21 липня 2013, 14:59

Уряд Кіпру на переговорах з представниками трійки кредиторів досяг принципової угоди про розділ Bank of Cyprus на комерційний банк і банк нерухомості.

Перший банк буде працювати як звичайна фінансова установа, а у другий будуть передані 22 великих проекти землеустрою і борги підприємств, які не в змозі погасити свої кредити, передають "Ведомости".

За даними видання NewsIt.Com.Cy, трійка очікує від кіпрської сторони пропозиції, як можна буде передати активи і майно від комерційного банку в банк нерухомості, і подробиці угоди.

Тимчасовий керуючий банку Христос Соротос напередодні на зустрічі з представниками трійки заявив, що реорганізація Bank of Cyprus повинна завершитися до 30 вересня 2013 року.

Санація банку триває, а найближчим часом очікується звіт аудиторської компанії KPMG, на підставі якого будуть прийняті рішення щодо остаточного списання з незастрахованих депозитів.

Після завершення санації Bank of Cyprus фінансова влада країни послабить обмеження на рух капіталу.

Реорганізація двох найбільших банків Кіпру - Bank of Cyprus і Laiki проходить з березня 2013 року, коли на острові вибухнула фінансова криза.