ОАЕ збираються витратити 25 мільярдів на видобуток газу

Вівторок, 2 липня 2013, 16:00

ОАЕ в найближчі п'ять років інвестують 25 млрд доларів у проекти з видобутку газу.

Про це сказав міністр енергетики Еміратів Сухейль Аль Мазруі у своєму виступі під час другого саміту Форуму країн-експортерів газу в Москві, передає "Укрінформ" з посиланням на інформагентство WAM.

"ОАЕ в найближчі п'ять років інвестують 25 млрд доларів у газові проекти для розвідки нових родовищ і збільшення видобутку газу", - зазначив міністр.

Газ, як чистий і екологічний джерело енергії, буде залишатися головним чинником для забезпечення балансу світових енергетичних поставок і рушійною силою для світового економічного зростання, вважає міністр.

Враховуючи це, Сухейль Аль Мазруі підкреслив важливість справедливих цін і безперебійність поставок цього виду палива.

"Потенційне значення газу в глобальному енергетичному балансі ґрунтується на регулярних поставках за доступними цінами. Будь-яке підвищення ціни або скорочення поставок надасть негативний вплив на статус газу як надійного енергоносія", - зазначив міністр.

Як відомо, форум країн-експортерів газу, відомий також як "газова ОПЕК", об'єднав 13 країн-членів (Алжир, Болівія, Єгипет, Екваторіальна Гвінея, Іран, Лівія, Нігерія, Оман, Катар, Росія, Тринідад і Тобаго, Об'єднані Арабські Емірати і Венесуела ) і чотири країни-спостерігача (Казахстан, Ірак, Нідерланди і Норвегія).

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін закликав експортерів газу розробити єдиний механізм ціноутворення та протистояти правилам ЄС з питань конкуренції.