Кабмін схвалив систему оплати нотаріальних послуг

П'ятниця, 19 липня 2013, 13:05

Уряд 18 липня схвалив розроблений Мінюстиції проект закону про внесення змін про нотаріат щодо регулювання плати за вчинення нотаріальних дій.

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту з посиланням на міністра юстиції Олену Лукаш, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, законопроект передбачає, зокрема, введення єдиних ставок нотаріального збору за надання нотаріальних послуг в усіх регіонах України.

Крім того, законопроект запобіжить "нав'язуванню населенню оплату додаткових нотаріальних послуг" та забезпечить надання пільг людям, яким передбачені пільги по сплаті нотаріального збору.

Прийняття законопроекту також дозволить виключити необхідність нотаріально засвідчувати вірність копій близько 50 документів, які використовуються в цивільних та господарських відносинах.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції запропонувало встановити плату за нотаріальні послуги виходячи зі співвідношення до мінімальної заробітної плати в країні, а також чітко визначити перелік таких послуг і встановити мінімальну/максимальну межу оплати за послуги, пов'язані із вчинюваними приватними нотаріусами нотаріальними діями.