Рідна фірма голови "Укравтодору" отримає сотні мільйонів на дорогу

Четвер, 11 липня 2013, 17:12

Служба автодоріг у Житомирській області уклало угоду з ПАТ "Південьзахідшляхбуд" ("ПЗШБ") на здійснення середнього ремонту автодороги держзначення Житомир-Могилів-Подільський.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 232,47 млн гривень.

Загалом повинні відремонтувати 31,8 км траси. Йдеться про три ділянки. Окрім того шляхопровід через залізницю в селі Осиково на 35-му кілометрі дороги. Усі роботи мають бути завершені до кінця листопада 2013 року, фінансують ремонт з держбюджету.

Тендер провели за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника". Нагальну необхідність пояснили аварійним станом дороги: обстеження траси виявило, що на деяких відрізках ямковість покриття становить понад 50%, при цьому востаннє капітальний ремонт тут робили в 1980 році, поточні ремонти останні п’ять років також практично не проводилися.

Відсутність часу на проведення конкурентних торгів обґрунтували вимогами технологічного процесу: ремонт із застосуванням гарячої асфальтобетонної суміші, а також щебеневих матеріалів, оброблених органічними в’яжучими матеріалами, необхідно виконувати в суху погоду, при температурі повітря не нижче 100С.

Власниками "ПЗШБ" є ТОВ "Альфадорбуд" віце-президента корпорації "Золоті ворота" Віктора Ящука та його дочірнє ПАТ "Будівельне управління № 813".

В 2005-2006 роках "Золоті ворота" очолював Євген Прусенко, нинішній голова "Укравтодору". Цей же "Альфадорбуд" є співвласником ПАТ "Асфальтобетонний завод "АБ Столичний" - разом із родиною депутата від Партії регіонів Сергія Тігіпко.

За останні п’ять років "ПЗШБ" виграло тендерів на 3,12 млрд гривень.

Згідно з даними "ВДЗ", окрім "ПЗШБ" в переговорах взяли участь ще дві компанії. Перша - ПрАТ "Броварське шляхово-будівельне управління №50", власником якого до 2009 року на три чверті був Віктор Гавриленко, який у 2002-2003 роках очолював ВАТ ДАК "Автомобільні дороги України".

Гавриленко також є незмінним директором компанії від її заснування у 1996 році і за останніми даними SMIDA офіційно володіє міноритарною частою 0,0029%.

"Броварське ШБУ" відоме тим, що вигравало тендери на трасу до Сухолуччя.

Третім учасником була Корпорація "Альтіс-Холдинг". Засновниками київської корпорації є п’ять фірм, власниками яких є кіпрські офшори. Головою наглядової ради "Альтіс-Холдингу" є Олександр Глімбовський.

"Альтіс-Холдинг" відомий тим, що отримав восени 2012 року підряд на реконструкцію Поштової площі у Києві вартістю 403,56 млн гривень.

"Броварське ШБУ" й "Альтіс-Холдинг" пропонували виконати ремонт за 233,57 і 248,41 млн гривень відповідно, обидві суми перевищували очікувану вартість закупівлі.