Греція отримає 6,8 мільярда євро від трійки кредиторів

Середа, 10 липня 2013, 19:47

Міністри фінансів 17 країн єврозони погодилися видати Греції наступний великий кредит розміром в 6,8 мільярда євро в рамках програми фінансової допомоги країні.

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Як повідомляється, для отримання першої частини кредиту розміром в 2,5 млрд євро Греції необхідно прийняти пропоновані кредиторами реформи, спрямовані на посилення режиму економії.

За умовами договору про виплату країна повинна скоротити близько чотирьох тисяч держслужбовців і урізати зарплати ще 25 тисячам працівників бюджетної сфери.

Після отримання чергової позики Греція повинна буде до середини серпня виплатити 6,6 млрд євро за своїми попередніми боргами.

Черговий кредит буде виділений так званою "трійкою" - Європейською комісією, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом.

У спеціальній спільній заяві цих інститутів говориться, що програма реформ у Греції здійснюється надто повільно, а перспективи виходу з фінансової кризи залишаються невизначеними.

На зустрічі міністрів фінансів 17 країн єврозони, що відбулася в Брюсселі, було оголошено, що 2,5 млрд євро буде надано із спеціального надзвичайного фонду єврозони, а 1,5 мрлд євро - Європейським центральним банком.

Ще 1 млрд євро в рахунок нового кредиту буде виділений Греції в жовтні, після чого МВФ надасть Афінам наступні 1,8 млрд євро.

Кредитори попереджають, що ці реформи відстають від намічених строків, особливо програма приватизація державних активів. У червні, наприклад, була зірвана приватизація державної газової компанії.