Янукович урізав чиновникам мінімум для декларування

Четвер, 6 червня 2013, 15:28

Віктор Янукович схвалив зменшення обов'язкового для декларування мінімального розміру витрат вищих посадових осіб з 150 тис до 80 тис гривень.

Про це йдеться в законі "Про внесення змін до деяких законодавчих актів з приводу реалізації державної антикорупційної політики", який підписав глава держави, повідомляє прес-служба президента. 

Відповідно до закону, окрім керівництва держави, міністрів, депутатів, суддів і керівників окремих центральних органів виконавчої влади подавати декларації будуть зобов'язані заступники міністрів, керівники та заступники керівників органів виконавчої влади Криму та органів місцевої влади.

Крім того, посадові особи у своїх деклараціях повинні вказувати не тільки суму коштів, витрачених на певні потреби, але й повне найменування банків, фондів або організацій, через які вони були проведені.

Як відомо, 14 травня Рада проголосувала за законопроект, яким зменшила обов'язковий для декларування мінімальний розмір витрат (вкладів, внесків) вищих посадових осіб з 150 тис до 80 тис гривень.