"Газпром" слідкуватиме за вусами та макіяжем співробітників

Понеділок, 3 червня 2013, 12:24

"Газпром" розіслав своїм регіональним підрозділам і дочірнім товариствам кодекс корпоративної етики.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на газету "Известия".

Згідно з кодексом, співробітники "Газпрому" не повинні звертатися один до одного на "ти" при сторонніх, не нав'язувати іншим свою точку зору і не давати нездійсненних обіцянок.

Документ також регламентує зовнішній вигляд співробітників, пише видання.

Вони повинні носити на роботі діловий стиль одягу, а працівники виробничих підрозділів зобов'язані ходити у фірмовій формі.

Відзначається, що жінки зобов'язані уникати яскравого макіяжу та манікюру, а чоловіки повинні бути гладко виголені або мати акуратно підстрижені вуса і бороди.

Документ також зобов'язує працівників прибирати перед відходом додому всі документи зі столів.

Крім того, співробітників газової монополії зобов'язують брати трубку телефону відразу після першого сигналу, не дзвонити, якщо абонент не знімає трубку протягом чотирьох гудків, а також не здійснювати дзвінків партнерам після 22:00, якщо не було попередньої домовленості.

Кодекс корпоративної етики був прийнятий в "Газпромі" в середині 2012 року, але деталі його відомі не були.

Повідомлялося, що документ забороняє хабарництво, працевлаштування родичів (виняток зроблено лише для "трудових династій", члени яких не займають керівні посади), благодійну або спонсорську допомогу за запитами чиновників.

Кодекс також заборонив "Газпрому" брати участь у політичній діяльності і фінансувати політичні організації.

Федеральна служба з фінансових ринків рекомендувала енергетичним компаніям взяти кодекси корпоративної етики ще на початку 2000-х років. Подібні документи вже мають майже всі великі енергокомпанії.