Козак розповів, як покращуватиме якість доріг

П'ятниця, 21 червня 2013, 11:40

Мінінфраструктури для підвищення якості доріг пропонує законодавчо запровадити гарантійні терміни для різних типів доріг і передбачити фінвідповідальність підрядника за неякісне виконання робіт.

Про це під час години запитань до уряду в парламенті заявив міністр інфраструктури Володимир Козак, повідомляє "Укрінформ".

"Для підвищення якості будівництва доріг запропоновано внести зміни до Державних будівельних норм, де чітко визначити гарантії для земляного полотна не менше 10 років, для мостів і шляхопроводів не менше 10 років, для дорожнього покриття не менше трьох років", - сказав Козак.

Окрім того, повідомив міністр, передбачено запровадити фінансову відповідальність підрядника за неякісне виконання робіт. "Така практика використовується в Європі. Для цього за участю страхової компанії будуть залучатися незалежні експерти з якості", - зазначив він.

Козак висловив переконання, що такі заходи дадуть змогу істотно поліпшити якість доріг та фінансову дисципліну.

Він також поінформував, що Міністерство інфраструктури активно співпрацюємо із Світовим банком з питань підвищення якості українських доріг.

"Є попередня домовленість щодо проведення інжиніринговою компанією із світовим досвідом аудиту системи контролю якості виконання дорожніх робіт Укравтодором", - повідомив Козак.