У Присяжнюка розробили стратегію розвитку АПК до 2020 року

Четвер, 20 червня 2013, 20:12

Держава мотивуватиме формування середнього класу на селі через підтримку сімейних ферм та кооперативів.

Про це йдеться у стратегії розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року, яку 20 червня 2013 року, розглянула громадська рада при Міністерстві аграрної політики та продовольства, йдеться у повідомленні відомства.

За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Івана Бісюка, в Мінагрополітики прийняли рішення розробити стратегію розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року, аби визначити пріоритетні напрямки реалізації аграрної політики.

"Проект цього документу передбачає три основні складові. Перша - соціальна, яку ми реалізовуємо через ініціативу "Рідне село", зокрема, розвиток сімейних ферм та кооперації. Друга складова - це економічний блок. Третя складова передбачає екологічні питання. Така модель практикується в країнах Європи та інших розвинутих країнах", − зазначив Бісюк.

У міністерстві зазначили, що загалом стратегія передбачає низку завдань, спрямованих на гарантування продовольчої безпеки, підвищення інвестиційної привабливості аграрного сектору, збільшення його конкурентоспроможності, лідерства вітчизняної аграрної продукції на світовому ринку тощо.