Німці готові модернізувати всю українську "трубу"

П'ятниця, 14 червня 2013, 14:36

Німецький концерн Ferrostaal готовий проводити модернізацію всієї газотранспортної системи (ГТС) України.

Про це в ході панельної дискусії в рамках міжнародної бізнес-конференції "ABC: Ukraine&Partners" заявив виконавчий директор Ferrostaal Кай Евальдсен, передає "Українська енергетика".

Він нагадав, що в Україні компанія працює над пілотним проектом для модернізації існуючої системи трубопроводів, проект фінансується Deutsche Bank під гарантії уряду України.

"Цей пілотний проект повинен продемонструвати, як легко зменшити споживання технологічного газу, для того, щоб експлуатувати трубопроводи і зменшити викиди довкілля. Він має на меті продемонструвати можливості модернізації існуючої системи трубопроводів і як би далі не розвивалась ситуація, яким би не було політичне рішення щодо існуючої системи трубопроводів України, вони будуть і далі експлуатуватись для транспорту газу в будь-який напрямок", – сказав він.

"Ми готові, спираючись на наш досвід цього пілотного проекту, продовжити цю роботу і на інших великих проектах, спираючись на компетенцію і знання місцевої промисловості, ми будемо готові формувати партнерства спільно з українськими партнерами, розширювати цю роботу, для того, щоб зрештою охопити всю систему, весь трубопровід", – наголосив Кай Евальдсен.

Нагадаємо, 11 грудня 2012 року ДК "Укртрансгаз" і Deutsche Bank підписали угоду щодо відкриття кредитної лінії в розмірі 53,5 млн євро на модернізацію компресорної станції Бар газопроводу "Союз".