У Клименка вирішили посилити контроль за діяльністю платіжних систем

П'ятниця, 14 червня 2013, 12:14

Діяльність оператора платіжної системи WebMoney в Україні у тому вигляді, в якому вона провадилася на території держави, не відповідає нормам чинного українського законодавства.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів.

Міністерство доходів і зборів України наголошує, що готове всіляко підтримувати роботу легітимних, визнаних у світі та прозорих для законного контролю платіжних систем. Державні органи, виконуючи свої обов’язки, гарантують свободу підприємництва будь-якій структурі, що бажає надавати аналогічні послуги. Проте наполягаємо на неухильному дотриманні вимог національного законодавства до таких сервісів", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що у межах плану заходів із детінізації економіки міністерство посилює контроль за діяльністю платіжних систем та в цілому за операціями із використанням електронних грошей на предмет дотримання норм українського законодавства.

"Закликаємо громадян обережно ставитися до вибору платіжної системи та перевіряти на офіційному сайті НБУ наявність ліцензії та інших дозвільних документів на провадження фінансових операцій на території України", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, організаторів системи WebMoney підозрюють в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.