Путін хоче, щоб російська економіка зростала швидше світової

Понеділок, 10 червня 2013, 17:33

Російська економіка повинна зростати швидше від світової.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на нараді з економічних питань, передають "Ведомости".

Там обговорювалися заходи щодо прискорення зростання економіки і посилення ділової та інвестиційної активності в Росії.

Президент сказав, що, за нинішніми оцінками, ВВП Росії в 2013 році зросте на 2,4%: "Звичайно, це краще, ніж у Європі, це навіть дещо краще, ніж у Штатах".

Тим не менш, прогнозований показник все ж нижче орієнтирів, які необхідні для сталого розвитку, для вирішення соціальних та інших проблем, заявив Путін.

За його словами, ситуація в російській економіці поки викликає заклопотаність, вимагає ефективних дій і кардинального підвищення якості роботи.

Поки, як сказав Путін, "загальна світова ситуація багато в чому залишається невизначеною" і темпи зростання економіки також невисокі.

У II кварталі 2013 року, за прогнозом МЕР, зростання економіки може прискоритися до 2,1% (проти 1,6% в першому), а в другому півріччі - до близько 3%.

Також на засіданні 10 червня 2013 року Путін сказав, що механізм видачі гарантій за кредитами середньому бізнесу досі викликає нарікання з боку підприємців.

Він нагадав, що на 2013 рік на ці цілі було виділено 20 млрд рублів, і заявив, що найближчим часом потрібно доопрацювати ці проблеми.