Курченко розповів, як заробив свій перший капітал

Четвер, 23 травня 2013, 16:12

Президент харківського "Металіста", бізнесмен Сергій Курченко розповів, що свій перший капітал заробив на перепродажу нерухомості.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Кореспондент", пише Forbes.

"Я почав працювати кур'єром в 15 років у компанії "Експогаз". Компанія займалася газом, мережею заправок, установкою газового обладнання. З 16 до 20 років я був менеджером з продажу. Тобто, 11 років правильно, активно, системно займався роботою", - зазначив Курченко.

Він також заявив, що перший капітал заробив на перепродажу нерухомості.

"Це були роки, коли нерухомість за рік зростала (в ціні) на 200-300%. Банки кредитували всіх. Тоді звичайний позичальник, як я, міг брати кредити навіть під 7-8%", - пояснив Курченко.

За словами бізнесмена, у 2004 році він почав бізнес, маючи 200 тис доларів, зароблених в "ЕкспоГаз" і частково взятих у кредит, а в 2008 році його бізнес мав оборот у 300 млн доларів. Основний напрямок - продаж нафтопродуктів.

"По ходу виникли різні додаткові бізнеси - біржі, логістичні компанії і т. д.", - розповів бізнесмен.

Як відомо, нещодавно депутат Юрій Сиротюк направив депутатський запит на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови СБУ Олександра Якименка, в якому йшлося про те, що син генпрокурора Віктора Пшонки "кришує" діяльність компанії Курченка "Газ-Україна-2009", яка здійснює контрабанду бензину і монополізує ринок.

Пізніше нардеп від Партії регіонів Артем Пшонка (син генпрокурора) заявив про непричетність до діяльності компанії "Газ-Україна-2009".

У прокуратурі ж не виявили фактів "кришування" сином генпрокурора діяльності компанії Сергія Курченка.

Крім того, раніше Арбузов не зміг сказати, звідки виникають такі люди, як Курченко, але припустив, що він може бути вундеркіндом.