Курченко відхрещується від "Сім'ї"

Четвер, 23 травня 2013, 14:40

Президент харківського "Металіста" Сергій Курченко заявив про те, що оточення сина президента Віктора Януковича не вплинуло на розвиток його бізнес-імперії.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Кореспондент", пише Forbes.ua.

Зокрема, видання попросило Курченка прокоментувати інформацію в ЗМІ, про те, що багато в чому його успіх визначений близькими стосунками з сином генпрокурора Артемом Пшонкою, а також з найближчим оточенням президента - першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим, міністром доходів і зборів Олександром Клименко.

Як повідомляється, Курченко, відповідаючи на запитання, чи знайомий з цими людьми і як зв'язок з ними захищає його бізнес, заявив, що ні з одним з вищезазначених людей у ​​нього немає необхідності спілкуватися.

"Їх посади та їх положення не передбачають ніякого зіткнення з моїм бізнесом", - заявив він.

За словами Курченко, вся інформація про те, що йому якось допомагає влада є казкою.

"Якби у нас була можливість спілкуватися з цими людьми і тим більше використовувати якісь преференції від влади, ми б йшли принципово іншим шляхом. Подивіться, відсотків 80 з того, що ми продаємо, - воно не з України. І економіка в основному робиться на ефективній закупівлі, а не на ефективному продажу", - заявив Курченко.

Як відомо, нещодавно депутат Юрій Сиротюк направив депутатський запит на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови СБУ Олександра Якименка, в якому йшлося про те, що син генпрокурора Віктора Пшонки "кришує" діяльність компанії Курченка "Газ-Україна-2009", яка здійснює контрабанду бензину і монополізує ринок.

Пізніше нардеп від Партії регіонів Артем Пшонка (син генпрокурора) заявивпро непричетність до діяльності компанії "Газ-Україна-2009".

У прокуратурі ж не виявили фактів "кришування" сином генпрокурора діяльності компанії Сергія Курченка.

Крім того, раніше Арбузов не зміг сказати, звідки виникають такі люди, як Курченко, але припустив, що він може бути вундеркіндом.