Чехія буде видавати українцям багаторазові візи

Понеділок, 20 травня 2013, 16:42

Посольство Чехії в Україні з 22 травня 2013 року змінить свою колишню практику видачі шенгенських віз з метою туризму та лікування.

Про це йдеться у повідомленні посольства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вищезазначені типи віз будуть видаватися не тільки на одноразовий в'їзд, але також на багаторазові в'їзди", - сказано у повідомленні.

За даними посольства, зазначена міра прийнята згідно із політикою Чехії в підтримку індивідуального і організованого туризму і курортної справи, розширення можливостей для особистих контактів між громадянами України та Чеської Республіки.

Заявник на багаторазову візу повинен при подачі заяви довести, що у минулому йому було видано мінімум дві одноразові шенгенські візи або одну багаторазову шенгенську візу на 90 днів з терміном дії хоча б на один рік, які він використовував за призначенням.

"У такому випадку можна припустити, що і наступна багаторазова віза буде використана за призначенням. Термін дії такої візи становитиме один рік, наступної - два роки", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, чеські шенгенські візи можна отримати в консульському відділі посольства Чехії в Києві, і в генеральних консульствах у Донецьку та Львові.