У Козака підрахували, що морська галузь потребує 25 мільярди

П'ятниця, 17 травня 2013, 17:47

Для збільшення конкурентоспроможності морської галузі України до рівня, відповідного світовим стандартам, необхідно 25 млрд гривень інвестицій.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури з посиланням на заступника міністра Дмитра Демидовича, передає "УНІАН".

"Для того, щоб морська галузь підняла свою конкурентоспроможність і відповідала світовим стандартам: достатнім глибин, прийому суден великої вантажопідйомності і т.д., необхідно мінімум 25 млрд гривень інвестицій в найближчі роки", - цитує прес-служба заступника міністра.

У той же час Демидович вважає, що реформування морської галузі створить належні умови для подальшого конкурентоспроможного розвитку.

"Зараз час грає проти нас. Україна втрачає свою конкурентоспроможність як держава, яка має вихід до моря. І це відбивається на вантажопотоці, і на цьому комплексі проблем, які існують. Тому, якщо ми не реалізуємо реформу зараз, через 10 років замість портів можуть бути пляжі", - передає прес-служба.

За словами Демидовича, експорт та імпорт для державних портів - це внутрішнє споживання, при цьому розвивати порти можна тільки транзитом, тому необхідно піднімати конкурентоспроможність держави, щоб збільшити обсяги транзиту.