Каськів розповів, коли приїдуть американці для розміщення LNG-терміналу

П'ятниця, 17 травня 2013, 11:49

Фахівці американської компанії Excelerate Energy з 19 по 21 травня 2013 року прибудуть в порт Південний для вивчення можливості розміщення плавучої платформи LNG-терміналу.

Про це заявив глава Держінвестпроекту Владислав Каськів на міжнародній LNG-конференції, передає УНІАН.

"Згідно з підписаною 16 квітня в місті Х'юстон угодою, наступного тижня, з 19 по 21 травня, в порт Південний прибуде технічна група фахівців американської компанії Excelerate ENERGY і польської компанії ILF, що дасть можливість до 10 липня опублікувати технічний звіт про можливість розміщення FSRI-платформи в акваторії порту", - сказав Каськів.

Як повідомлялося, раніше Каськів заявляв, що угода з Excelerate Energy є принциповою, бо на ринку в світі працює лише три компанії, які володіють технологіями з розміщення заводів на морській платформі. І Exelerate Energy займає 2/3 цього ринку. Тому ця угода має критичне значення, хоча інших інвесторів може бути ще десятки.

Excelerate Energy має забезпечити транспортування цієї платформи (для заводу) до кінця 2014 року.

Нагадаємо, 26 листопада 2012 року Держінвестпроект і Excelerate Energy підписали рамкову угоду про співпрацю. Excelerate Energy L.P. розпоряджається найбільшим у світі флотом плавучих LNG-терміналів (9 шт.)