Банкіри можуть пред'явити позов агентству Bloomberg

Четвер, 16 травня 2013, 15:58

Юристи банку JPMorgan Chase розглядають можливість подачі позову до Bloomberg.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

У банку хочуть знати, хто з журналістів інформагентства отримував інформацію про те, як банкіри користувалися терміналами.

"Наш юридичний департамент направив Bloomberg офіційний запит з проханням пояснити, до якої конкретно інформації репортери мали доступ, а також підтвердити, що їхня система контролю не допустить в майбутньому подібних порушень", - йдеться в заяві JPMorgan.

За словами співробітників банку, на яких посилається FT, він також зажадав надати інформацію "про запити всіх співробітників Bloomberg щодо користувачів терміналів в JPMorgan і їх дій починаючи з 2008 року, а також про роль людей, які робили кожен із запитів".

Терміналами Bloomberg користується більше 315 тис передплатників у світі: співробітники банків та інвестфондів, центробанків, міністерств фінансів і ділових ЗМІ.

Bloomberg бере за користування терміналом 20 тис доларів на рік, цей бізнес в 2012 році приніс компанії 85% з 7,9 млрд доларів виторгу.

Як відомо, нещодавно з'ясувалося, що журналісти Bloomberg News, які регулярно користуються терміналом при роботі над новинами, мали доступ до деякої непублічної інформації про його користувачів.