Донецьк отримає від ЄБРР 27 мільйонів на модернізацію ЖКГ

Вівторок, 14 травня 2013, 13:08

ЄБРР виділить кредит на модернізацію КП "Донецькміськтепломережа" 26,5 млн євро.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління благоустрою і комунального обслуговування населення Донецької міськради, передає "Укрінформ".

Як зазначається, кошти в повному обсязі планується залучити на тривалий період під низьку відсоткову ставку і на безповоротній основі у рамках Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності та екології (E5P).

"Відбулося засідання Керівної групи E5P в Гельсінкі під головуванням Північної Екологічної Фінансової Корпорації  за участю представників Мінекономторгівлі, на якій був офіційно представлений бізнес-план проектів ККП "Донецькміськтепломережа" і заздалегідь погоджена з E5P сума грантових коштів у розмірі 7,5 млн євро. Орієнтовний обсяг пропонованого кредитного фінансування ЄБРР і НЕФКО становить 15 млн євро і 4 млн євро", - зазначається в повідомленні.

Бізнес-план проекту був розроблений аудиторською компанією AF Industry, яка виконала розрахунок ефективності вкладення коштів у проекти, направлені на реабілітацію систем теплопостачання міста.

"Проектами передбачені установка індивідуальних теплових пунктів, впровадження станцій комбінованого виробництва тепла і електроенергії, реконструкція мереж і модернізація джерел теплопостачання. Реалізація вказаних заходів дозволить підприємству скоротити споживання газу і електроенергії, зменшити втрати в мережах теплопостачання, знизити собівартість виробництва теплової енергії", - йдеться у повідомленні.