Соркін вирішив змінити представника України у МВФ - ЗМІ

Вівторок, 9 квітня 2013, 18:09

Голова Нацбанку Ігор Соркін прийняв рішення про те, що з 18 квітня 2013 року крісло виконавчого директора у МВФ від України, замість Юрія Якуши, займе голова генерального економічного департаменту НБУ Олександр Петрик.

Про це повідомили три джерела, два з яких - в Нацбанку, пише Forbes.

Як відомо, Якуша займав цю посаду 17 років.

"Виконавчий директор - це, по суті, посол нашої країни в МВФ. Його завдання - з одного боку, донести до борда і технічних співробітників фонду аргументацію Києва у спірних питаннях, а з іншого - пояснювати уряду України, як і чому ставляться до її позиції в цій організації", - пояснив співрозмовник видання.

Знайомі з Петриком співрозмовники називають його хорошим фахівцем.

"Він (Петрик) глибоко володіє ситуацією в сфері макроекономіки України, має хороший досвід спілкування з представниками МВФ і володіє потрібними знаннями, щоб внести внесок у поліпшення відносин між Україною та фондом", - сказав член ради НБУ Роман Шпек.

За словами джерела видання, у Нацбанку Петрик, виходець з міста Слов'янськ Донецької області, зарекомендував себе як вірний послідовник лінії Арбузова - Соркіна.

Як повідомлялося, з 1 травня 2013 року МВФ звільняє від обов'язків постійного представника в Україні Макса Альєра і призначає замість нього Жерома Ваше.