У Азарова хочуть знайти 2 мільярди доларів у енергозбереженні

Вівторок, 9 квітня 2013, 15:07

Уряд збирається скоротити споживання газу в наступному опалювальному сезоні.

У Кабміні під головуванням віце-прем’єра Юрія Бойка та віце-прем’єра Олександра Вілкула пройшла нарада щодо економії газу на підприємствах з виробництва теплової енергії та гарячої води, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"Нам необхідно суттєво зменшити споживання газу наступного опалювального сезону. Ціна питання - близько 2 млрд доларів", - сказав Бойко.

У свою чергу Вілкул зазначив, що скорочення споживання газу можливе за рахунок переведення котельних на альтернативні види палива (наприклад, з використанням вугілля, торфу, деревинних пелет, біогазу та інших джерел енергії).

"Перед кожною областю стоїть завдання суттєво зменшити споживання природного газу підприємствами теплокомуненерго в 2014 році, заміщаючи його іншими енергоносіями", - сказав Вілкул.

Як повідомлялося, Україна залучила китайські інвестиції на реалізацію проектів заміщення газу вугіллям вітчизняного видобування.

Нагадаємо, в кінці липня 2012 року парламент схвалив надання держгарантій на суму 29,5 млрд гривень за кредитом держбанку розвитку Китаю, який Україна планує залучити на програми заміщення споживання газу українським вугіллям.