Неефективність роботи Ради гальмує переговори з РФ щодо ГТС - посол РФ

Неділя, 7 квітня 2013, 14:00

Неефективність роботи Верховної ради знизила інтенсивність переговорів між Україною і Росією про створення консорціуму з управління українською ГТС.

Про це повідомив журналістам посол РФ в Україні Михайло Зурабов, передають "РИА новости".

Згідно з повідомленням, Київ неодноразово пропонував створити консорціум з управління українською ГТС в тристоронньому форматі - за участю Європи і Росії. У той же час Україна і РФ в рамках газових переговорів, які тягнуться вже не перший рік, обговорюють і двосторонній формат консорціуму.

"Не можна не погодитися з тим, що на сьогоднішній день інтенсивність цих переговорів знизилася... Для створення газотранспортного консорціуму незалежно від того, чи буде він створений як дво-або тристоронній, необхідно внести зміни в українське законодавство. А те, що ми спостерігаємо останнім часом, - це недієздатність парламенту, говорить про те, що внесення цих змін на сьогодні зустріне відомі труднощі", - сказав посол.

Він додав, що російська сторона розцінює спроби парламентської більшості налагодити роботу парламенту як сигнал, що "якщо домовленості будуть досягнуті, то вони належним чином можуть бути оформлені".

Зурабов пояснив, що для створення газотранспортного консорціуму необхідно внести зміни в п'ять українських законів і внести корективи в міжнародні зобов'язання України.