Комунальники обікрали державу майже на 6 мільйонів гривень

Неділя, 7 квітня 2013, 10:45

У Сумах податківці викрили підприємство комунальної власності, посадові особи якого обдурили державу майже на 6 млн гривень.

Про це повідомила співробітник штабу управління податкової міліції в Сумській області Наталія Шаповал, передає "УНІАН".

За її словами, податківці встановили, що посадові особи комунального підприємства впродовж 2011-2012 років з метою формування незаконного податкового кредиту та штучного завищення валових витрат укладали договори підряду та субпідряду з підконтрольними їм суб'єктами господарювання. При цьому підрядники не мали в штаті кваліфікованих кадрів, які б виконували зазначені ремонтно-будівельні роботи, а лише управлінський персонал.

Шаповал зазначила, що серед засновників підконтрольних комерційних структур виявилися особи, які раніше були засудженні за скоєння економічних злочинів. Тому в ході перевірки встановлено факти перерахування коштів на рахунки сумнівних суб'єктів господарювання за роботи і послуги, які фактично ними не виконувалися. При цьому для розрахунків за тіньовими схемами використовувалися кошти сумського товариства.

"Злочинні дії службових осіб призвели до недонадходження до бюджету 5,7 млн гривень податків до бюджету: 2,5 млн гривень податку на додану вартість та 3,2 млн гривень податку на прибуток", - повідомила Шаповал.