"Протистояння" у Раді грають проти України у переговорах з ЄС і МВФ

Четвер, 4 квітня 2013, 18:35

Останні протистояння провладних партій і опозиції та недієздатність Верховної ради можуть лише погіршити позицію України у переговорах з ЄС і МВФ.

Про це пише "Тиждень" з посиланням на Reuters.

"Свіжа порція заворушень відбулась в той час як уряд у Києві приймає місію МВФ, від якої сподівається отримати новий кредит в розмірі 15 млрд доларів, що допоможе обслужити зовнішній борг у 9 млрд доларів з терміном погашення в цьому році", - зазначає видання.

"За словами аналітиків, парламентський безлад, швидше за все лише зіграє проти колишньої радянської республіки в переговорах з ЄС. Блок з 27 країн-членів вже припускав, що відкат від демократії може коштувати Києву підписання ключових угод про політичну асоціацію та вільну торгівлю в кінці року", пише видання.

Як зазначається, ЄС попередив Януковича в лютому, що торговельна угода може опинитися під загрозою, якщо Україна не покаже прогресу щодо політичної реформи в травні

"Для ЄС угода залежить від поліпшення ситуації з правами людини і припинення практики "вибіркового правосуддя", котрим є ув'язнення політичних опонентів, таких як головного конкурента Януковича колишнього прем'єр-міністра Тимошенко, яка відбуває семирічний тюремний термін за зловживання посадою", - пише Reuters.